Absolute Jobs

Ik wilde dus geen toegevingen doen: het moest een stabiel, modern systeem worden, zeer toegankelijk, intuïtief en daardoor snel aan te leren. Ik bleef tijdens de verkenning van de diverse opties vaak op mijn honger zitten, maar dat veranderde toen ik BrightStaffing leerde kennen.

Kris Ramboer – CEO

Matchen zonder grenzen dankzij de juiste software

Grenzen verleggen: dat is wat Absolute Jobs voor kandidaten doet. Maar ook voor zijn klanten zet het zich grenzeloos in om elke vacature naar wens in te vullen. Sinds de oprichting in 2012 groeide het selectie- en rekruteringsbureau uit tot een organisatie met een 650-tal binnen- en buitenlandse uitzendkrachten bij kleine, middelgrote en grote ondernemingen en zo’n 50 eigen medewerkers. En de komende drie jaar wil CEO Kris Ramboer nóg verder groeien. Onontbeerlijk daarbij: een doorgedreven automatisatie en digitalisering van de rekruteringsprocessen. En laat dat nu net een kolfje naar de hand zijn van BrightStaffing.

“Het is onze missie om mensen die goed zijn met hun handen of over specifieke attesten beschikken, aan een vaste job te helpen bij onze klanten”, begint Kris enthousiast. “Via een uitzendcontract binden we ze eerst zes maanden aan ons, om ze nadien zo veel mogelijk te laten doorstromen naar een vaste job bij de klant. Vandaag slagen we daar in 83% van de gevallen in binnen de zeven tot acht maanden.”

Aanvankelijk rekruteerde hij met name Roemeense medewerkers, die Kris naar België haalde om vacatures voor technisch geschoolde mensen in te vullen. Daarbij konden de werkkrachten niet alleen op een correcte verloning rekenen, maar ook op ondersteuning op het vlak van huisvesting, transport en integratie in de maatschappij. Vandaag is er naast de buitenlandse rekrutering ook een bediendencel opgericht, en telt Absolute Jobs 12 actieve kantoren in West- en Oost-Vlaanderen, en sinds kort ook in Antwerpen.

Stabiel en 100% correct

“Onze groei hadden we nooit kunnen realiseren als we op de rem waren gaan staan qua investeringen”, gaat Kris verder. “Toen we tien jaar geleden begonnen, waren we voorzichtig. Om de selectie- en rekruteringsprocessen te automatiseren, kozen we voor een softwaremodule die tegen een lage instapkost aan ons boekhoudpakket toegevoegd werd. Omdat het pakket niet intuïtief was in gebruik, noch salesgericht, werkte dat echter contraproductief. Er zat bijvoorbeeld geen automatische Dimona-aangifte in, die moest manueel gebeuren. We beseften dat dit niet matchte met onze ambitie om de processen voor honderden uitzendkrachten vlot te kunnen verwerken.” 

Software moet voor 100% ten dienste staan van de gebruikers – onze medewerkers – en hen helpen om hun KPI’s te behalen. Het zijn namelijk die KPI’s die er uiteindelijk voor zorgen dat we onze klanten tevreden stellen.

Kris ging op zoek naar software, maar stelde al snel vast dat de keuze aan oplossingen beperkt was. Ofwel ging het om oude software, ofwel was die op maat van een specifiek rekruteringsbedrijf gemaakt. “Door lang met een archaïsch programma gewerkt te hebben, wisten we zeer goed wat we niét wilden, maar ook wat wel een must was. Software moet voor 100% ten dienste staan van de gebruikers – onze medewerkers – en hen helpen om hun KPI’s te behalen. Het zijn namelijk die KPI’s die er uiteindelijk voor zorgen dat we onze klanten tevreden stellen. Ik vergelijk software soms weleens met de doelman in het voetbal: als hij zijn werk doet, verloopt alles normaal. Doet hij dat niet, dan loopt het in de soep.”

Selectie- en rekruteringsproces van A tot Z

Niet veel later startten Absolute Jobs en BrightStaffing de samenwerking op. “Voor ons is het essentieel dat we de gegevens van onze uitzendmedewerkers vlot en snel kunnen registreren en verwerken. Er is schaarste op de arbeidsmarkt. Van inschrijving van een kandidaat, cv’s maken en matchen, over het voorstellen aan de klant, het pushen van vacatures via diverse kanalen en het selectieproces tot het aanmaken van contracten en facturen: het hele selectie- en rekruteringsproces moet supervlot verlopen, want nieuwe medewerkers moeten heel snel ingezet kunnen worden. In die zin zijn data cruciaal: als je ze capteert en heel snel aan elkaar kan linken, ben je ook in staat om snel de resultaten te boeken die je voor ogen hebt. De tool van BrightStaffing doet dat voor ons. Van A tot Z.”

Wanneer een klant een nieuwe medewerker zoekt, zorgt de software ervoor dat de vacature met één druk op de knop de wijde wereld ingaat. Kandidaten melden zich via de website van Absolute Jobs aan, waarna ze automatisch in het systeem opgenomen worden. Na een screening door het kantoor worden hun gegevens aangevuld en kan er voortaan automatisch een cv van de persoon in kwestie uit de software rollen, dat geüpdatet blijft met al zijn of haar recente ervaringen. “Dankzij de opvolgingsmodule kunnen onze recruiters dan weer zien waar iemand zoal is voorgesteld. Uiteindelijk gaat het hier om onze KPI’S: mensen vlot kunnen inschrijven, voorstellen en opvolgen”, vertelt Kris nog. “Ook om die reden vinden we het essentieel dat het systeem stabiel is. Er moeten immers dagelijks contracten en wekelijks prestaties verwerkt worden. En op BrightStaffing kunnen we rekenen.”

Dat gebeurt bovendien in een 100% legale context volgens de geldende regels van de Belgische arbeidswetgeving in al haar complexiteit. “Als het over loonverwerking en contracting gaat, mag er gewoon niets fout gaan. Het móet perfect zijn. Naar de staat toe, en naar de arbeidskracht toe. Zeker als je werkt met buitenlandse mensen voor wie vertrouwen op het vlak van verloning geen vanzelfsprekendheid is.”

Onmisbare schakel

Tot slot heeft Kris het nog over de samenwerking, die hij krachtig samenvat: “We maakten een droomstart met BrightStaffing. Bij software stroken de verwachtingen die je hebt vaak niet met wat er door de leverancier geleverd wordt. Dat was hier niet het geval, wel integendeel. Vanaf dag één hebben we elkaar gevonden. Vertragingen zijn er ook niet geweest. Loopt er eens iets vast, dan is het altijd zeer snel opgelost. Aanpassingen en uitdagingen worden snel en efficiënt aangepakt.”

Voor ons is de tool absoluut een hoeksteen in ons verhaal. Een onmisbare schakel voor onze werking, en zeker voor onze groei. Nu én morgen.

De voordelen in een notendop:

  • Zeer stabiel platform.
  • Zeer gebruiksvriendelijk. Binnen het uur zijn medewerkers ermee aan de slag, opleiding is niet nodig.
  • Omdat het zo eenvoudig en intuïtief is, is er ook bijna geen kans op fouten.
  • Dankzij de koppeling met BrightAnalytics een vlotte rapportering.

Jouw uitzendbedrijf ook optimaliseren?

Wij nodigen je graag uit op ons kantoor of komen vrijblijvend bij je langs om samen te kijken wat BrightStaffing voor jou kan betekenen. Laat hier je gegevens achter en we contacteren je zo snel mogelijk voor een kennismaking.